Partners - Sponsors

Algemeen

Actueel:

  • Hoe maak ik mijn vereniging veilig?
    Download hier het stappenplan voor het project "in veilige handen".

  • Gemeentelijke algemene collectieve Vrijwilligersverzekering
    Klik HIER voor uitgebreide informatie.

 

Algemeen

Haarlem telt op dit moment ongeveer 240 verenigingen, in diverse takken van sport. Van vecht- en verdedigingssport, tot denksport en nordic walking, de Haarlemse verenigingen bieden het allemaal.

Om deze verenigingen te ondersteunen heeft SportSupport tien jaar geleden Verenigingsondersteuning in het leven geroepen. Jaarlijks maken gemiddeld 30 – 40 verenigingen hier gebruik van.

Naast de Verenigingsondersteuning op aanvraag, houdt SportSupport vier keer in het jaar een sportbestuurdersoverleg, waar alle bestuursleden van de Haarlemse verenigingen kunnen aansluiten. Tijdens dit overleg worden nieuwe ontwikkelingen, juridische zaken en lopende problemen besproken. Het doel van dit overleg is de krachten van de verenigingen te bundelen.

Ook thema-avonden worden viermaal per jaar georganiseerd. De besproken thema’s sluiten aan op de huidige wensen van de verenigingen. Enkele besproken thema’s zijn: ledenwerving- en behoud, opleiden vrijwilligerscoördinatoren, beleidsplan schrijven  en accommodatiebeheer. Deze thema-avonden vloeien vaak voort uit de besproken onderwerpen op het sportbestuurdersoverleg.

Eenmaal per jaar wordt het Politiek Sportcafé georganiseerd waarbij alle verenigingen, de gemeente Haarlem, SRO en medewerkers van SportSupport aanwezig zijn. Het doel is de lijnen tussen alle partijen directer te maken en nieuwe ontwikkelingen en problemen te bespreken.


Momenteel zijn de Verenigingsondersteuners bezig met een aantal nieuwe projecten:

- Kanjers in de Sport

  Het herkennen van bepaalde typen kinderen en het gebruiken van de kanjerafspraken zijn de basis van de methodiek.
  Beter inzicht en begrip voor  karakter en gedrag stelt de jeugdsportbegeleider in staat actief in te spelen op
  gedragsontwikkeling.

 

- Who’z Next

  Dit project is bestemd voor jongeren tussen de 13 – 18 jaar, die lid van een vereniging zijn. Zij zetten hun sportieve ideeën
  om in daden voor de vereniging. Het doel voor de vereniging is op deze manier meer (jeugd) kader te werven en behouden.

 

- Ken je Talent

  Ken je Talent is een tijdelijke stimuleringsregeling voor vrijwilligers. Het project levert enerzijds een bijdrage in de vorm van
  nieuwe vrijwilligers voor de sportverenigingen en anderzijds biedt het jeugdigen mogelijkheden tot persoonlijke ontplooiing
  en het verwerven van competenties als aanvulling op hun cv.


Voor vragen over Verenigingsondersteuning of de diverse projecten, dan kunt u contact opnemen met :

Jeroen Koomen:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ga direct naar: